Crvena jabuka market
  • Akcije
  • Marketi
  • Blog
  • Klub osmijeha
  • Volim
  • Zaposlenje
  • O nama
    • Aktuelnosti
    • Društvena odgovornost
    • Sponzorstva i donacije
  • O nama
  • Aktuelnosti
  • Društvena odgovornost
  • Sponzorstva i donacije
Crvena jabuka market
  • Akcije
  • Marketi
  • Blog
  • Klub osmijeha
  • Volim
  • Zaposlenje
  • O nama
    • Aktuelnosti
    • Društvena odgovornost
    • Sponzorstva i donacije
  • O nama
  • Aktuelnosti
  • Društvena odgovornost
  • Sponzorstva i donacije

Čokoladni raspucanci nestaju dok kažete “keks”

byadmin inrecepti posted19 January, 2023
0
0
Čokoladni raspucanci nestaju dok kažete “keks”

Kada kora na kolaču popuca to se obično smatra kulinarskih neuspjehom, ali ako pravite raspucance, tada je ispucala kora obavezan dio pripreme.

Raspucanci su keksići koji su za kratko vrijeme stekli veliku popularnost, a ako su čokoladni, tada su još i slađi. Naziv su dobili upravo po specifičnom izgledu ispucale korice koja se stvara prilikom pečenja. Sama priprema nije zahjevna, a rezultat su hrskavi keksići izvana, a sočni iznutra.

Sastojci:

2 jaja

80 g maslaca

200 g glatkog brašna

1 prašak za pecivo

200 g čokolade za kuhanje

1 kašičica kakaoa

100 g šećera

1 vanilin šećer

malo soli

Ostalo:

kristal šećer

šećer u prahu

Priprema:

Na pari otopiti maslac i čokoladu za kuhanje da se dobije glatka i fina smjesa. Smjesu ostaviti da se malo ohladi.

U posebnoj posudi pjenasto umutiti jaja, šećer i vanilin šećer, a zatim im dodati prethodno otopljeni maslac i čokoladu za kuhanje.

U međuvremenu pomiješati brašno, prašak za pecivo i so. Pomiješane suhe sastojke postepeno dodavati u prethodno pomiješanu smjesu, pa varjačom miješati dok se sve ne sjedini.

Kada ste dobili fino sjedinjenu smjesu prekriti je providnom folijom i ostavite u frižider da se hladi tri do četiri sata.

Ohlađeno tijesto oblikovati u loptice veličine oraha, svaku lopticu zatim uvaljati u kristal šećer, a nakon toga i u šećer u prahu.

Pleh za pečenje obložiti pek papirom i na njega, sa dovoljno razmaka, poredati loptice uvaljane u šećer i staviti u prethodno zagrijanu rernu na 170 ̊ C.

Raspucance pecite 10 minuta na ovoj temperaturi, ohladite i poslužite.

  • 5 zlatnih pravila za pripremu ćevapa
    5 zlatnih pravila za pripremu ćevapa
  • KESTREL Upoznajte vrhunske škotske lagere!
    KESTREL Upoznajte vrhunske škotske lagere!
  • Banana: sreća u obliku voća
    Banana: sreća u obliku voća
  • Shakshuka: Pikantni turski doručak
    Shakshuka: Pikantni turski doručak
  • Humus plata: lepeza ljetnih boja i okusa
    Humus plata: lepeza ljetnih boja i okusa
  • Moktel: Sve što treba da znate o popularnom ljetnom osvježenju
    Moktel: Sve što treba da znate o popularnom ljetnom osvježenju
  • 4 ideje za brzu i ukusnu večeru
    4 ideje za brzu i ukusnu večeru
  • Penne pasta sa mljevenim mesom u kremastom sosu od sira
    Penne pasta sa mljevenim mesom u kremastom sosu od sira

Naši odjeli
Akcije
Blog
Privatna robna marka Volim

Sponzorstva i donacije
Zaposlenje
Klub osmijeha
Društvena odgovornost

Besplatna info linija
0800 50 243
Politika privatnosti
Prijavite se na newsletter

2023. Crvena jabuka market

Crvena-jabuka.ba koristi "kolačiće" da bismo vam pružili najbolje iskustvo prilikom korišćenja našeg web sajta.

O tome koje kolačiće koristimo i kako da ih isključite možete saznati više u podešavanjima.

Crvena jabuka market
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima se čuvaju u vašem pretraživaču i obavljaju funkcije kao što su prepoznavanje kada se vratite na našu web stranicu. Na ovaj način pomažete našem timu da razumije koji su dijelovi sajta najinteresantniji i korisniji.

Samostalno možete prilagoditi sve postavke kolačića ili ih sve omogućiti odjednom.

Osnovna podešavanja

Ako onemogućite ovaj kolačić, nećemo moći da sačuvamo vaše želje. To znači da ćete svaki put kada posjetite ovu web stranicu morati ponovo omogućiti ili onemogućiti kolačiće.

If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.

Google Analitika

Ovaj sajt koristi Google analytics servis za prikupljanje anonimnih informacija, kao što su broj posjetilaca na stranici i najpopularnije stranice.

Korišćenje ovog kolačića nam pomaže da poboljšamo naš sajt.

Molimo uključite "Strictly Necessary Cookies" kako bi mogli sačuvati vaša podešavanja!

Politika privatnosti

Više o našoj politici privatnosti možete saznati na stranici Politika privatnosti