Ukusna, zdrava i brza za pripremu – čorba od bundeve
Sastojci:
500g bundeve
2 srednje glavice crnog luka
2 čena bijelog luka
2 dl pilećeg ili goveđeg bujona
2 dl pavlake za kuvanje
Biber
So
Peršun
Priprema:
U šerpi zagrijte mast ili ulje i dodajte crni luk presječen na pola tako da polovice budu na dnu šerpe punom površinom. Posolite i pobiberite po želji. Nakon što luk dobije zlatkastu boju, dodajte bundevu isječenu na manje komade i prelijte malom količinom vode. Kuvajte sve zajedno dok bundeva potpuno ne smekša. Dodajte bujon (ukoliko imate malo vremena za pripremu čorbe, može vam poslužiti i dehidrirana supa u kocki) i sitno sjeckani bijeli luk i kuvajte nekoliko minuta. Sklonite šerpu sa ringle i čorbu izblendirajte ili ispasirajte štapnim mikserom. Dodajte pavlaku za kuvanje i pospite sušenim ili svježim peršunom.
Prijatno!