Orada je riba koja ima najukusnije meso među bijelom ribom i stoga je jedna od veoma cijenjenih riba u gastronomiji što je dovoljan razlog da je češće uvrstite i u svoj jelovnik. Zboga načina na koji je raspoređeno mišićno tkivo i samog kvaliteta mesa, orada je odličan izbor za pečenje. Ipak, mnogo je lakše reći nego uraditi i ako želite izbjeći neuspjeh prepustite pečenje ribe onima kojima to ide od ruke.
Na našim odjelima takođe se sprema orada, i to upravo pečena. Biramo najbolje primjerke ove dragocjene ribe i pažljivo je čistimo, zatim joj dodajemo potrebne začine, vodeći računa da okus orada ostaje u centru pažnje. Kako bi bila fino pečena izvana, a sočna iznutra poštujemo sva naučena pravila i stečena znanja kako biste vi uživali u svakom zalogaju.
Uz pečenu oradu preporučujemo dalmatinski prilog, grilovano povrće ili krompir salatu koje takođe možete pronaći NA NAŠIM ODJELIMA. Prijatno!