Drage i uvijek rado viđene goste obradujte sočnom i neodoljivom ŠLAG TORTOM. 🎂 Mekani biskvit i bogata krema uvijek su prava kombinacija, a za svu punoću okusa neka upravo Dr. Oetker šlag krema bude onaj „šlag na torti“. 😊
Sastojci:
Čokoladni biskvit
10 jaja
300 g šećera
80 ml mlake vode
80 ml ulja
prstohvat soli
200 g glatkog brašna
50 g kakaa u prahu
1 prašak za pecivo
Čokoladna krema
200 g čokolade za kuhanje
100 g mliječne čokolade
400 ml slatkog vrhnja
2 šlag kreme od čokolade
500 g Mascarpone sira
Priprema:
BISKVIT:
Pomiješajte suve sastojke i ostavite po strani. Pjenasto umutite jaja sa šećerom i dodajte ulje i vodu. Sada lagano dodajte prethodno pomiješane suve sastojke i miješajte sve dok smjesa ne bude glatka i bez grudvica.
Kalup za kolače (26-28 cm) obložite pek papirom i smjesu ulijte u kalup i pecite 50 minuta na 180°C. Kod pečenja ovakvih biskvita, kalup možete prekriti papirom za pečenje kako ne bi potamnio. Ohlađen biskvit prerežite po sredini na dva jednaka dijela.
KREMA:
Čokoladu za kuvanje i mliječnu čokoladu otopite na pari, a zatim prohladite. U mlaku čokoladu dodajte sir Mascarpone i prethodno umućeno slatko vrhnje sa šlag kremom. Kremu lagano miješajte dok ne dobijete čokoladnu kremu ujednačene boje i gustine.
SLAGANJE:
Prvu polovinu biskvita stavite na podlogu za tortu i preko biskvita nanesite prvi dio čokoladne kreme. Na kremu stavite i drugu polovinu biskvita, a zatim preko biskvita i oko torte premažite ostatak kreme.
Rashlađenu tortu poslužite gostima, a prije posluživanja dodatno je možete ukrasiti čokoladnim mrvicama ili naribanom čokoladom. Možete koristiti šlag kremu po želji – čokolada, vanilija ili jagoda, u zavisnosti od okusa koji volite.