Špagete su jedan od klasika kada je priprema paste u pitanju i obično je jelo koje obožavaju svi. Navikli ste na prelive određenih okusa, pa je možda pravi trenutak da unesete malo promjene i ukućanima ponudite nešto novo i drugačije – kremasti ALFREDO SOS.
Vjerujemo da će od sada biti glavni prilog špagetama, jer je okus koji nudi alfredo sos bogat i pun, a priprema brza i jednostavna.
Sastojci:
2 kašike maslaca
2 čena mljevenog bijelog luka
200 ml vrhnja za kuhanje
so, biber
½ šolje ribanog parmezana
Priprema:
Rastopite maslac i dodajte bijeli luk.
Pržite malo i dodajte vrhnje za kuhanje.
Sve začinite dodavajući so i biber.
Dodajte parmezan i pustite da se otopi.
Sos promiješajte kako bi se sve sjedinilo i prelijte preko prethodno skuhanih špageta.
Prije posluživanja, preko špageta možete naribati još malo parmezana i ukrasiti peršunom. Špagete u alfredo sosu takođe možete obogatiti piletinom ili škampima, a kretivnost postići tako što ćete špagete napraviti od tikvica.