Vrijeme sunčanih dana i laganih slatkih i osvježavajućih zalogaja već je uveliko stiglo. Zato smo danas pripremili jedan jednostavan recept za cheesecake u čaši koji se priprema još lakše i brže nego klasični, a podjednako je ukusan. Kao voćni dodatak smo odabrali jagode, a dobro je znati da se u njegovoj pripremi može iskoristiti i bilo koje drugo voće.
Sastojci:
200 g svježih jagoda
200 g krem sira
200 ml slatke pavlake
80 g mljevenog keksa
4 kašičice šećera
Priprema:
Mljeveni keks rasporedite u 4 staklene čaše. Nakon toga, mikserom umutite krem sir sa slatkom pavlakom. Polovinu dobijene smjese rasporedite u čaše, pa preko stavite dio sjeckanih jagoda i po kašičicu šećera, a zatim sipajte i ostatak smjese. Stavite cheesecake da se ohladi oko pola sata u frižideru, a zatim ukrasite komadićima jagoda i poslužite.
Uživajte!