Sočni burgeri su uvijek dobar izbor kada poželimo bogate gurmanske zalogaje. Evo jednog finog recepta za pripremu ukusnih pilećih burgera sa domaćim pljeskavicama i svježim povrćem koji se lako pripremaju.
Sastojci:
500 g pilećeg bijelog mesa
1 jaje
¼ šolje prezle
1 kašičica soli
½ kašičice bibera
1 kašika suncokretovog ulja
4 kriške kačkavalja
4 zemičke za burger
nekoliko listova zelene salate
6 cherry paradajza isječenih na kolutove
2 krastavca isječena na tanke listiće
kečap
senf
Priprema:
U blenderu usitnite pileće meso, te ga prebacite u veću posudu. Dodajte jaje, prezlu, so i biber i dobro promiješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Oblikujte smjesu u 4 jednake pljeskavice, i pržite na zagrijanom ulju oko 3-4 minuta sa svake strane. Zemičke presijecite na pola, pa i njih kratko zagrijte u tavi. Donju polovinu zemičke premažite kečapom, zatim stavite list zelene salate, pileću pljeskavicu, kriške paradajza i krastavca, potom stavite krišku kačkavalja i na kraju još jedan list zelene salate i malo senfa. Preklopite gornju polovinu zemičke i poslužite dok je toplo. Uživajte!