Ovo fino predjelo udružuje tradicionalne italijanske arome s pikantnom notom koju donosi Robin Hot chilli maslinovo ulje sa ukusom bijelog luka i bosiljka. Hrskave bruskete sa Robin Hot maslinovim uljem možete pripremiti kada je vrijeme za uživanje u gurmanskom zadovoljstvu sa najmilijima, ili kada jednostavno poželite da se upustite u novu kulinarsku avanturu. Otkrijte svu raskoš okusa koje ova kombinacija pruža uz recept u nastavku.
Sastojci:
4 kriške tost hljeba
2 čena bijelog luka
4 cherry paradajza isjeckana na kockice
4 kašike Robin Hot Chilli maslinovog ulja sa ukusom bijelog luka i bosiljka
svježi bosiljak
so
biber
Priprema:
Za početak, tostirajte hljeb te usitnjenim bijelim lukom premažite obje strane svake kriške. Zatim, ravnomjerno prelijte svaku krišku hljeba sa po jednom kašikom Robin Hot Chilli maslinovog ulja. Nakon toga posolite i pobiberite po ukusu, te složite kriške hljeba na obložen pleh za pečenje. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C desetak minuta. Nakon toga, ravnomjerno rasporedite sjeckani cherry paradajz na bruskete i sve pospite svježim bosiljkom. Poslužite odmah.