Neodoljiva kombinacija penne paste, mljevenog mesa i sira predstavlja pravi raj za gurmane, a sigurni smo da će oduševiti i mnoge ljubitelje tjestenine. Pogledajte recept koji smo za vas izdvojili i preostaje vam samo da se prepustite užitku. Ova pasta je izvrsna opcija za ručak ili večeru za cijelu porodicu!
Sastojci:
500 g penne tjestenine
500 g junećeg mljevenog mesa
2 glavice crvenog luka
1 kašika mljevene slatke paprike
so
biber
250 ml pavlake za kuhanje
200 g Goude
15 g maslaca
malo svježeg peršuna
Priprema:
Stavite tjesteninu u ključalu slanu vodu i kuhajte prema uputstvu sa pakovanja sve dok ne postane al dente (stepen kuhanosti tjestenine, tako da bude nježna spolja, a blago čvrsta iznutra). Nakon toga, sitno isjeckajte crveni luk, te ga propržite na zagrijanom ulju na srednjoj temperaturi dok ne poprimi zlatnu boju. Dodajte mljeveno meso, posolite, pobiberite i začinite mljevenom paprikom. Zatim, dodajte malo vode i dinstajte dok se ne zgusne. Sa strane otopite puter, pa dodajte sir isječen na kockice i pustite da se istopi. Nakon toga, sve prelijte pavlakom za kuhanje i dodajte malo soli i bibera uz neprestano miješanje, dok se sastojci ne sjedine. Skinite sos sa ringle, pa u posudu za pečenje sipajte ocijeđenu tjesteninu, pa rasporedite mljeveno meso i dodajte sos. Promiješajte i ispecite u rerni zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
Prijatno!