Turska kuhinja je poznata u svijetu po svojim neodoljivo pikantnim gurmanskim zalogajima, koji su na trpezi nezaobilazni čak i za doručak. Ukoliko ste spremni za jednu kulinarsku avanturu kroz autentične okuse Turske, u nastavku pogledajte recept za jedan pikantni omlet, koji će se čim ga budete probali, sigurno naći na vašoj listi omiljenih jela.
Sastojci:
- maslinovo ulje
- 3 jaja
- 1 čen bijelog luka
- 1 glavica sitno sjeckanog crvenog luka
- 2 sitno sjeckane crvene paprike
- 300 g paradajza isječenog na kockice
- 1 sitno isjeckana ljuta papričica
- 1 kašika mljevene paprike
- svježi peršun
- so
- biber
Priprema:
Zagrijte malo maslinovog ulja u velikoj tavi. Dodajte crveni luk, papriku i ljutu papričicu. Miješajte dok povrće ne omekša, a zatim dodajte ustinjeni čen bijelog luka mljevenu papriku, sitno sjeckani peršun i paradajz. Ostavite da se krčka nepokriveno dok se svi sastojci ne sjedine. Kada primijetite da se smjesa zgusnula posolite i pobiberite. Smanjite vatru zatim dodajte jaja, poklopite i ostavite da se kuha izmedju 5 i 10 minuta. Skinite sa vatre i pospite svježim peršunom prije nego što poslužite. Prijatno!