Jede vam se nešto slatko? Ukoliko volite cheesecake spremite se za ukusno putovanje u svijet najljepšeg kremastog slatkog uživanja. Predstavljamo vam jednostavan recept za cheesecake sa Lino Ladom, poslasticom koja će vas oduševiti i sigurno udovoljiti želju za slatkim.
Sastojci:
za podlogu:
- 300 g čokoladnog keksa
- 70 g putera
za kremu od sira:
- 400 g krem sira
- 6 kašika šećera u prahu
- 2 kesice vanilin šećera
- 250 ml slatke pavlake
za kremu od Lino Lade:
- 200 g Lino Lade
- 150 g krem sira
- 250 ml slatke pavlake
- pola kesice krem fixa
za dekoriaciju:
- orašasti plodovi
- topljena čokolada
Priprema:
Počinjemo sa pripremom podloge. Prvo istopite puter, a zatim ga ostavite sa strane da se ohladi. Za to vrijeme sameljite keks, te ga pomiješajte sa topljenim puterom. Dobijenu smjesu utisnite u odgovarajući kalup, a potom ga stavite u frižider da se ohladi. U međuvremenu, u dubljoj posudi umutite krem sir sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Sa strane umutite slatku pavlaku sa krem fixom, pa je sipajte u smjesu sa krem sirom i miješajte sve dok se ne sjedine. Nakon toga, kremu ravnomjerno rasporedite preko podloge koju ste prethodno pripremili i vratite kalup u frižider. Izmiksajte krem sir sa Lino Ladom u dubljoj posudi, a sa strane ponovo umutite slatku pavlaku sa krem fixom, pa ovu smjesu dodajte smjesi sa Lino Ladom. Kremu rasporedite preko prve kreme, poravnajte i vrstite cheesecake u frižider da se ohladi. Dekorišite orašastim plodovima i topljenom čokoladom prije služenja. Uživajte!