Hrskavi spolja, a neodoljivo mekani iznutra – ukoliko već niste probali mozzarela štapiće, sigurni smo da ćete se oduševiti njihovim okusom. Ono što treba da znate je da ih veoma lako možete napraviti i kod kuće. Zato vam u nastavku predstavljamo jednostavan recept za njihovu pripremu kako biste odmah mogli da krenete u ovu kulinarsku avanturu.
Sastojci:
- 200 g mozzarelle
- 1 šolja brašna
- 2 jajeta
- 1 šolja prezle
- so i biber
- ulje
Priprema:
Za početak isijecite mozzarelu na štapiće, oko 1 cm debljine. Pripremite tri posude – u prvu uspite brašno, u drugu prezlu, a u trećoj umutite jaja. Zatim, svaki komadić mozzarelle uvaljajte u brašno, jaja, i na kraju u prezlu. Složite štapiće na tanjir i stavite ih u zamrzivač na najmanje 30 minuta. Ovo će pomoći da se mozzarella stegne i da se štapići lakše ispeku. U međuvremenu, zagrijte ulje na srednje jakoj vatri, pa pecite štapiće dok ne postanu zlatno-smeđi sa svih strana. Posolite i pobiberite po ukusu, te ih poslužite uz omiljene umake. Naši predlozi su kečap, ajvar i majonez sa pavlakom.