Ovaj azijski specijalitet donijeće vam nesvakidašnje i nezaboravno gastronomsko iskustvo. Note anisa, cimeta i đumbira povešće vas na šarenoliko putovanje, gdje mirisi dimljenih začina i svježe kuhanog mesa evociraju autentične slike vijetnamske kulture i tradicije.
Za pripremu će vam biti potrebno:
- 400 g goveđeg mesa
- 300 g rezanaca od riže
- 2 l goveđeg temeljca
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena bijelog luka
- svježa ljuta paprika
- svježi peršunov list
- mladi luk
- đumbir u prahu
- korijander
- anis
- 2 štapića cimeta
- 1 kašičica smeđeg šećera
- sok od 1 limete
- so i biber
Priprema:
Na umjerenoj vatri zagrijte goveđi temeljac. Dodajte sitno nasjeckani crni i bijeli luk, đumbir, anis, štapiće cimeta i smeđi šećer. Kuhajte oko 15 minuta pa zatim dodajte isjeckano goveđe meso, korijander i ljutu papriku. Ostavite na laganoj vatri oko 30 minuta ili dok meso potpuno ne omekša. U zasebnom loncu skuhajte rezance od riže. Iz lonca sa goveđim mesom uklonite anis i štapiće cimeta i dodajte sok od limete. Ostavite da se kuha još 15 minuta, potom dodajte rezance. Prije posluživanja, u juhu dodajte malo svježeg peršunovog lista, mladog luka i ljute paprike.
Uživajte u svojoj domaćoj pho juhi!