Uživajte u okusu sočne, slatko-kisele piletine u sosu od kajsija i prepustite se doživljaju koji će vas osvojiti!
Sastojci:
- 4 pileća filea
- 1 šolja svježe blendiranih kajsija
- 2 kašike soja sosa
- 2 kašike meda
- 2 čena bijelog luka, sitno isjeckana
- 1 kašika rendanog đumbira
- 2 kašike maslinovog ulja
- ½ šoljice soka od limuna
- peršun
- so i biber
Začinite pileći file i pecite ga u zagrijanom maslinovom ulju oko 5 minuta sa svake strane, na srednje jakoj vatri.
U posudi pomiješajte blendirane kajsije, soja sos, med, bijeli luk, sok od limuna i đumbir, i prelijte preko piletine.
Ostavite na tihoj vatri 5 do 7 minuta, dok se sos ne zgusne.
Prije posluživanja možete ukrasiti listovima peršuna.
Prijatno!