Bijeli sir izuzetno kremaste i mekane teksture osvojiće te još pri prvom zalogaju! Tradicionalno se pravi od surutke kozijeg, ovčijeg ili kravljeg mlijeka, a njene neutralne i suptilno slatke note omogućavaju joj da se nađe u najraznovrsnijim receptima slatkih i slanih specijaliteta. Može biti obogaćena različitim začinima ili aromama poput vanilije, citrusa ili svježeg bilja, a bogat izvor vitamina D i kalcijuma čini ovaj italijanski sir omiljenim u kuhinjama širom svijeta.
Neodoljive kombinacije
Ricotta sir ćeš pronaći u klasičnim italijanskim specijalitetima poput lazanja ili raviola, ali i jednostavnim salatama sa pečenim povrćem i začinima. Možeš je kombinovati sa mesnim delikatesima, suhim smokvama, drugim sirevima i bijelim vinom za beskompromisni užitak. Ni slatke delicije nisu izuzetak, zato ne oklijevaj da je probaš sa breskvama, kruškama ili drugim voćem i orašastim plodovima, ili u kremastim zalogajima cheesecake torte. Sjedini je sa medom, vanilijom i cimetom, i napravi svoju delikatnu slasticu panna cotta, ili se prepusti osvježavajućoj simfoniji okusa voćnog tarta i ricotta sira.
Zappala Sfiziotte ricotta
Da li znaš da postoji i pečena ricotta? Jedinstvena varijacija tradicionalnog ricotta sira uključuje kombinaciju svježe ricotte, šećera i autentičnih okusa sicilijanskih peciva, čokolade ili voća, i garantuje jedinstveno gastronomsko iskustvo koje će obradovati sve generacije. Bilo da ovaj pečeni aromatizovani sir serviraš kao predjelo uz čašu hladnog Chardonnay vina ili kao desert, užitak neće izostati!