BUDITE UZ NAS

AKTUELNOSTI

Aktuelnosti /

CRVENA JABUKA MARKET PODRŽAO REALIZACIJU DRUGOG IZDANJA MARATONSKE UTRKE „TWO CITIES MARATHON“ U SARAJEVU I ISTOČNOM SARAJEVU

U nedjelju, 18. jula 2021. godine, Udruženje DEČKI U PLAVOM uspješno je organizovalo drugo izdanje „Two Cities Marathon“ Sarajevo i Istočno Sarajevo. U sklopu manifestacije „Two Cities Marathon“, održane su utrke u tri discipline: maraton, štafetni maraton i Memorijalna utrka „Osman Junuzović“. Ovogodišnja manifestacija imala je i inkluzivan karakter, a na utrkama su nastupili takmičari sa invaliditetom, odnosno osobe sa smanjenom pokretljivošću, te takmičari sa potpunim oštećenjem vida.
Naša kompanija i sama aktivno promoviše zdrave životne navike i rekreativno bavljenje sportom, stoga smo bez razmišljanja pružili podršku realizaciji ovogodišnje manifestacije i obezbijedili voćno osvježenje za sve trkače na stazi.
Utrke su startale sa trga kod Vijećnice u 07:30 sati. Najbrži u muškoj kategoriji u disciplini maraton bio je Emir Hastor (2:34:43), drugi je bio Davor Vidović (2:43:46), dok je treći bio Alija Imamović (2:47:53).
U ženskoj kategoriji najbrža je bila pobjednica i prošogodišnjeg izdanja Katarina Pohlod (3:14:27), druga je bila Amela Trožić (3:15:10), dok je trećeplasirana Snježana Pisarić (3:43:09).
Na Memorijalnoj utrci „Osman Junuzović“ na 5000 metara, najbrži u muškoj konkurenciji je bio Milan Mitrović (14:50), drugo mjesto zauzeo je Uroš Gutić (15:17), dok je treći bio Stefan Ćuković (15:38).
U ženskoj kategoriji prva je bila Olivera Jevtić (17:18), druga Alma Hrnjić (17:56), dok je treća bila Lucija Kimani (18:28).
U okviru manifestacije „Two Cities Marathon“ održano je i Prvenstvo BiH u maratonu, a titulu najboljeg bosanskohercegovačkog maratonca ponio je Emir Hastor, dok je najbrža bh. maratonka Amela Trožić.
Ova manifestacija sada je već prerasla u veliku manifestaciju europskog ranga, a učesnici su je ocijenili kao najbolje organiziranu u BiH. Naredno, treće po redu, izdanje manifestacije „Two Cities Marathon“ je 3. jula 2022. godine.