UVIJEK SMO SPREMNI

ZA DOBRE PRIČE

Savjet /

Jutro je stvoreno za dobre početke

Još davno je rečeno da se po jutru dan poznaje i nema sumnje da su mnogi imali prilike da se na vlastitom primjeru uvjere kako je ova izreka više nego istinita. U stvarnosti, mi nikada ne možemo predvidjeti šta jedan dan nosi sa sobom, međutim ukoliko mu pristupimo sa zdravom dozom optimizma, šanse da će biti uspješan se svakako povećavaju.  Kao što to obično biva, ovo je uglavnom lakše reći nego učiniti, pa ćemo se u ovom tekstu osloniti na one male savjete i sitnice koje ne zahtjevaju veliki trud a mogu nam značiti mnogo.

Prvo i zlatno pravilo, ne spada u kompleksnu filozofiju i sigurno ste ga već čuli. Ne preskačite doručak! Brojne obaveze nas često dočekuju odmah nakon buđenja, ali ovaj najvažniji obrok ne smije da trpi zbog drugih stvari. Doručak ne mora nužno biti komplikovan, za njegovu pripremu ne moramo odvajati mnogo vremena, a donosi nam višestruke benefite. Vaši lagani zalogaji savršeno će se slagati uz Volim pavlaku ili mlijeko, ali nećete napraviti grešku ni ukoliko se opredjelite za vaš omiljeni Smoothie. Zahvaljujući tome, stvorićete neophodnu energiju koja je sjajna osnova za izazove koji vam predstoje do večeri.

Kada smo doručkovali, vrijeme je da se posvetimo onome što nam predstoji. Nikada nemojte zaboraviti da je svaki dan jedno malo poglavlje u velikoj knjizi života i da svijet neće stati ako ukradete poneki trenutak za sebe. Ukoliko vas od radnog mjesta ne djeli velika razdaljina, pokušajte da prošetate do njega. Kratke šetnje dugoročno utiču na našu kondiciju i fizičku spremnost, a osim što će vas razbuditi, one će vam pomoći da pokrenete svaki mišić u tijelu i brže se aktivirate.  Slušajte vašu omiljenu muziku, ili pokušajte da napravite skladan operativni plan i budete efikasniji – ni u jednom slučaju nećete pogriješiti.

I za kraj, da ne zaboravimo ono najbitnije. Ispunite jutro osmijehom, uživajte u svakom susretu sa vašim komšijama, slučajnim prolaznicima i kolegama. Bogatstvo čovjeka može se mjeriti u trenucima koje dijeli sa svojim bližnjima i ljudima koje sreće, a jutro je savršena prilika da ih sakupite što više. Svaki iskreni pozdrav, svaki ljubazan pogled,  unijeće jednu novu dozu vedrine. Iako toga nismo uvijek svjesni, upravo su ovo sitnice koje značajno utiču na naše raspoloženje, a time i na sve što radimo dajući najbolje od sebe.

Naravno, ne moramo napominjati da vas u Crvenoj jabuci u svakom trenutku dana očekuju samo ovakvi trenuci i da ćemo vam sa velikim zadovoljstvom, uvijek pomoći da dan započne baš onako kako treba. Dobro došli!