UVIJEK SMO SPREMNI

ZA DOBRE PRIČE

Zanimljivosti /

Kada recepture probude čula

Čuveni pisac Paolo Koeljo je rekao : “Ako mislite da je avantura opasna, probajte rutinu, ona je smrtonosna”. Ova izjava može da zvuči malo pretjerano ali u njoj je sažeta definicija navika. One su dobre jer olakšavaju život ali sa druge strane umiju i da ograničavaju. Neki životni segmenti se teže mijenjaju ali postoje dijelovi na koje možemo da utičemo i unesemo novine. Ishrana je jedna od njih.

Zadovoljni ste načinom ishrane, uspješno balansirate između zdravih namirnica i slatkiša, ali kada ste poslednji put pogledali neki novi recept ili otkrili neku novu kuhinju?

Na samom početku, prelistali ste kuhar i odlučili ste se da isprobate nešto novo. Prije nego što pređete u akciju dajte sebi malo vremena da razmislite o jelu koje ćete pripremiti. Provedite vrijeme nad svakim novim receptom koji vam se učini interesantan i procijenite koliki vam izazov predstavlja. Takođe, obratite pažnju na listu sastojaka. Ukoliko ste početnik, opredjelite se za jelo koje će zahtijevati manji broj namirnica. Pogledajte sa čime raspolažete, kupite nešto novo i vaša avantura može da počne.

Pripremanje novih recepata je takođe i odlična prilika da proširite svoj set kulinarskih vještina.Učite o novim sastojcima, začinima, novim metodama kuhanja. Svježi začini su uvijek dobrodošli tokom kuhanja,  a samim tim dobijate i priliku da se informišete o nečemu novom.

Jedan od najneizvjesnijih aspekata isprobavanja novih recepata često ima veze sa očekivanjima krajnjeg rezultata, njegove prezentacije i reakcije onih koji će ga probati. Da biste smanjili napetost oko ovoga, držite u tajnosti da pripremate novo jelo, zapravo neka bude iznenađenje! Vaši sretni prijatelji će tokom večernje zabave biti prijatno iznenađeni vašim novim kulinarskim repertoarom.

Isprobavanje novog recepta možete učiniti još zabavnijim ako pozovete prijatelja ili dragu osobu sa kojom možete da podijelite vašu kulinarsku avanturu. Na kraju krajeva, pozovite čitavu ekipu da vam pomogne u pripremanju obroka i neka vaše zajedničko iskustvo stvori  još jedno veče za pamćenje. Kuhanje je odličan način za međusobno povezivanje i uživanje, a u pauzama između vlastitih kreacija uvijek možete prošetati do Gastro odjela u Crvenoj jabuci – jer tamo vas čekaju recepture koje razvijamo uz veliku posvećenost i ljubav prema dobrim zalogajima. A dok birate idealnu kombinaciju vrhunskih jela,  odvojite malo vremena za kupovinu sastojaka koji će vam omogućiti da i sami isprobate vještinu pretvaranja sjajnih recepata u neodoljivu stvarnost. Preporučujemo da zavirite u asortiman naše robne marke Volim – jer postoji dobar razlog zbog koga kažu da se ona jednom proba, a uvijek voli!