UVIJEK SMO SPREMNI

ZA DOBRE PRIČE

Iz naše kuhinje /

Pečeni filet pastrmke u sosu od putera

Vrijeme je da zajedno sa nama otkrijete posebne recepture, savjete i kulinarske trikove koji ne samo da će olakšati vaše vrijeme provedeno u kuhinji, već i probuditi inspiraciju iz koje nastaju neodoljivi ukusi. 👨‍🍳 👩‍🍳 Pečeni filet pastrmke u sosu od putera Osim što predstavljaju dobar izbor u gotovo svim prilikama, specijaliteti od ribe su ujedno i važan doprinos zdravoj i balansiranoj ishrani. Sa druge strane, u jelima od ribe se uživa polako, a posebno kada smo u društvu, pa možete računati na dobru atmosferu i lijepe trenutke. A kako bi sve bilo baš kako treba, u današnjem receptu pomoći ćemo vam da zablistate i pokažete umijeće dostojno iskusnih kuhara. Probajte, i javite nam kako vam se dopada.

Sastojci:

  • 300g fileta crvene pastrmke
  • 70g putera
  • ½ limuna
  • so i biber

Priprema:

Filet pastrmke oprati i posušiti (skinuti sluz ukoliko ima – sastrugati nožem). Pobiberiti i posoliti zatim peći na malo ulja, da se filet ne bi iskrivio, lagano sa strane kože, napraviti par rezova. Pečen file servirati u tanjur. U istu tavu dodati sok od pola limuna, pričekati da limun lagano izlapi pa dodati puter. Kružnim pokretima istopiti puter. Začiniti i redukovati (odredjena gustina).

 

Savjet majstora:

Serviranje: Pečeni filet ribe preliti sosom od limuna i putera, uz to poslužiti blanširanu brokulu i dekorisati sa četvrtinom limuna.