UVIJEK SMO SPREMNI

ZA DOBRE PRIČE

Recept /

KOLAČ OD JAGODA I BIJELE ČOKOLADE

Sastojci:

  • 500g jagoda
  • 2 kesice pudinga po želji
  • 1l mlijeka
  • 7 kašika šećera
  • 200g petit keksa
  • 200g maslaca
  • 100g bijele čokolade
  • 50g crne čokolade
  • 1 kesica šlaga

Priprema:

U 100ml hladnog mlijeka umutite puding, a ostatak mlijeka sipajte u šerpu i stavite na ringlu. Kada mlijeko krene da ključa, dodajte šećer i umućeni puding i neprestano miješajte kako ne bi došlo do pojave grudvica. Nakon što se puding potpuno stegne, sklonite ga sa šporeta. U vruću smjesu dodajte maslac i bijelu čokoladu i miješajte dok se sastojci ne rastope i sjedine.

U posebnoj posudi izmrvite keks i isjeckajte jagode na željenu veličinu.

Mrvljeni keks i jagode pomiješajte sa puding smjesom i sve zajedno naspite u dublji pleh ili kalup, te ostavite da odstoji u frižideru oko 30 minuta. Dok se kolač hladi, umutite šlag i narendajte crnu čokoladu.

Kolač premažite šlagom i pospite rendanom čokoladom.

Preporučuje se da se kolač služi potpuno ohlađen.

Prijatno!