UVIJEK SMO SPREMNI

ZA DOBRE PRIČE

Recept /

ŠLAG TORTA

Drage i uvijek rado viđene goste obradujte sočnom i neodoljivom ŠLAG TORTOM. 🎂 Mekani biskvit i bogata krema uvijek su prava kombinacija, a za svu punoću okusa neka upravo Dr. Oetker šlag krema bude onaj „šlag na torti“. 😊

Sastojci:

Čokoladni biskvit

10 jaja

300 g šećera

80 ml mlake vode

80 ml ulja

prstohvat soli

200 g glatkog brašna

50 g kakaa u prahu

1 prašak za pecivo

 

Čokoladna krema

200 g čokolade za kuhanje

100 g mliječne čokolade

400 ml slatkog vrhnja

2 šlag kreme od čokolade

500 g Mascarpone sira

 

Priprema:

BISKVIT:

Pomiješajte suve sastojke i ostavite po strani. Pjenasto umutite jaja sa šećerom i dodajte ulje i vodu. Sada lagano dodajte prethodno pomiješane suve sastojke i miješajte sve dok smjesa ne bude glatka i bez grudvica.

Kalup za kolače (26-28 cm) obložite pek papirom i smjesu ulijte u kalup i pecite 50 minuta na 180°C. Kod pečenja ovakvih biskvita, kalup možete prekriti papirom za pečenje kako ne bi potamnio. Ohlađen biskvit prerežite po sredini na dva jednaka dijela.

KREMA:

Čokoladu za kuvanje i mliječnu čokoladu otopite na pari, a zatim prohladite. U mlaku čokoladu dodajte sir Mascarpone i prethodno umućeno slatko vrhnje sa šlag kremom. Kremu lagano miješajte dok ne dobijete čokoladnu kremu ujednačene boje i gustine.

SLAGANJE:

Prvu polovinu biskvita stavite na podlogu za tortu i preko biskvita nanesite prvi dio čokoladne kreme. Na kremu stavite i drugu polovinu biskvita, a zatim preko biskvita i oko torte premažite ostatak kreme.

Rashlađenu tortu poslužite gostima, a prije posluživanja dodatno je možete ukrasiti čokoladnim mrvicama ili naribanom čokoladom. Možete koristiti šlag kremu po želji – čokolada, vanilija ili jagoda, u zavisnosti od okusa koji volite.