UVIJEK SMO SPREMNI

ZA DOBRE PRIČE

Zanimljivosti /

SLATKA STRANA PRAZNIKA

Vrijeme praznika je vrijeme druženja sa onima koji su najzaslužniji za naše najljepše trenutke. I kao što se zima i zimski mjeseci ne mogu zamisliti bez šarenih svjetiljki i veselih ukrasa, tako ni bilo koji praznični događaj ne može početi bez raskošne trpeze na kojoj su omiljena jela svih ukućana. A nakon neizmjernih uživanja u glavnom obroku, obavezno slijede i slatke zakuske sa raznim poslasticama koje postaju dio najslađih uspomena.

Koji ste tip?

Da li spadate u onu grupu sladokusaca koji ne mogu da zamisle kolač ili tortu bez bar jedne vrste osvježavajućeg voća poput maline, višnje ili banane ili najviše volite da se prepustite kremastim ukusima čokolade, karamele, vanilije i orašastih plodova? Koji god da su vam afiniteti, u našim slastičarnama možete pronaći lepezu ukusa raznih poslastica koji će sigurno zadovoljiti sve vaše želje, bilo da ste ljubitelj tradicionalnih ili novih i neobičnih receptura.

Savršene za sve prilike

Serviranje i konzumiranje torte uvijek je rezervisano za one momente koje želimo da učinimo posebnim. Ti su nam momenti toliko značajni da ih uvijek krunišemo parčetom pažljivo birane poslastice koju svi vole i željno iščekuju. Ako još uvijek niste odlučili koja će torta da uveliča i vašu prazničnu čaroliju, pozivamo vas da prelistate naš katalog u kojem možete pronaći idealan ukus za svaku priliku.

Sitni kolači, za velika zadovoljstva

Ako niste ljubitelj torti ili ako prosto ne želite da se ograničite na jedan ukus i jedan slatki trenutak, sitni kolači su pravi izbor za vas. Od neodoljivih bajadera do kremastih rafaelo kuglica i neizbježnih oblatni – sitni kolači su tu da zaslade svaku vašu priču i novogodišnju odluku. A ako je jedna od tih odluka i čuvena januarska dijeta, sitni kolači će vam pomoći da ograničite količinu slatkiša a da ne morate da se odričete svog slatkog trenutka koji svi zaslužuju nakon uspješno završene godine.

Vino i kolači

Svečane trenutke uvijek prate emotivne zdravice u kojima  se prisjećamo važnih trenutaka i nazdravljamo za sve novo i lijepo što dolazi. Ukoliko ste se u prazničnoj noći odlučili za crveno vino, preporučujemo da ga kombinujete uz čokoladne i čokoladno voćne torte kao što su arabija ili amarena. Voćni kolači i torte napravljeni po posebnim recepturama, najbolji su par sa bjelim i roze pjenušavcima zbog svoje umjerene slatkoće i vazdušastog ukusa, dok jako slatka i dezertna vina probajte u kombinaciji sa laganim tortama i kolačima na bazi ukusa limuna ili narandže.

Torte, tradicionalni kolači, tartevi, pite i poslastičarska dostignuća savremenog kulinarstva učiniće i ove prazniče dane karnevalom najslađih aroma u kojima ćete uživati sa svojim najmilijima. Koji god slatkiš da izaberete, mi vam obećavamo fantastične ukuse a na vama je da te trenutke ispunite ljubavlju i dobrim raspoloženjem u krugu onih sa kojima svaki praznični trenutak, postaje vrijedan pamćenja. Potražite ih već danas, u našem katalogu kolača.