Pišemo za vas

Pronađite inspiraciju

Proljećne rolnice

Jelo koje se često poslužuje u malim azijskim restoranima ili na tropskim otocima lako se može naći i na vašoj ...

Musaka – specijalitet sa mediterana

Musaka je jedan od bisera mediteranske kuhinje koji nam oktriva aromatični svijet mirisa i okusa, u kojem se tradicija i ...

Mali svijet začinskog bilja

Začinsko bilje može pretvoriti obična jela u izvanredne kulinarske doživljaje. Osim što se odlikuje raznovrsnim aromama, ono posjeduje i dragocjena ...

Okus meksika: Salsa verde takosi

Salsa Verde Takosi su autentično meksičko jelo koje nas svojim okusom vodi na putovanje kroz njegove raznolike pejzaže. Ovaj specijalitet ...

Ćufte u paradjz sosu

Juneće ćufte u paradajz sosu predstavljaju klasično jelo koje nas uvijek obraduje svojim odličnim okusom. Ukoliko do sada niste imali ...

Pistacija – omiljeni orašasti plodovi

Pistacija spada u orašaste plodove sa bogatom kulinarskom istorijom, koja je imala poseban uticaj na mediteransku i bliskoistočnu kuhinju. Ona ...

Nutritivna moć chia sjemenki

Zahvaljujući njihovoj svestranoj primjeni u kulinarstvu, chia sjemenke spadaju u prirodne izvore nutritijenata koje možemo koristiti na različite načine kako ...

Ideje za ukusne i hrskave bruskete

Bruskete su jedan od omiljenih izbora kada je u pitanju predjelo koje se brzo priprema. Sa hrskavim hljebom kao osnovom, ...

Pastrmka u umaku od praziluka i hurmi

Za sve ljubitelje ribljih specijaliteta pripremili smo recept za pastrmku prelivenu umakom od praziluka i hurmi. Za ovo ukusno jelo ...

Četiri neodoljiva umaka za njoke

Njoki su tjestenina koja može biti osnova za mnoge kulinarske avanture. Njihova meka tekstura i sposobnost upijanja čine ih idealnim ...